IOFF

IOFF Göteborg

Idrotts- och föreningsförvaltningen
i Göteborg

om aktiviteten

Tillsammans med Idrotts- och föreningsförvaltningen skapar Passalen möjlighet till träning och aktivitet för alla! Fem kvällar per vecka är Passalens ungdomsledare på plats på stadens simhallar och har badaktivitet. Vi genomför också aktiviteter i skolan där vi arbetar för att introducera målgruppen till stadens idrottsanläggningar.

Du kan anmäla dig till en grupp som träffas regelbundet varje vecka eller anmäla dig till enstaka tillfällen.

KONTAKTUPPGIFTER

FANNY RYMAN
Projektledare
fanny.r@passalen.se
070-756 20 32 

SKOLPROGRAM – PASSALEN PÅ SKOLTID

”Passalen på skoltid” är ett program där Passalen anordnar återkommande aktiviteter på skoltid i grund- och gymnasiesärklasser med målet att skapa en inkluderande fritid för barn och unga med funktionsvariation. Vår erfarenhet är att utövandet av kravlösa, egenvalda aktiviteter leder till ökad delaktighet, bättre självförtroende och större tilltro till den egna förmågan.

Programmet löper över en termin under vilken ni har en fast tid varje vecka för aktivitet med Passalen. Vi kommer med två ungdomsledare till er klass och håller en aktivitet inom läroplan i skolans lokaler. Aktiviteten pågår ca en timme per gång och är oftast uppdelat på 30 minuter musik och 30 minuter idrott. Självklart är vi flexibla med utformningen av aktiviteten för att det ska passa just er klass!

varför erbjuda fritid på skoltid?

1.

För Passalen är skolan en fantastisk möjlighet för oss att möta målgruppen och etablera relationer för att sedan kunna ta med dem ut i aktiviteter på fritiden.

2.

För skolans del är Passalen en extra resurs och en frisk fläkt i vardagen! Vi erbjuder aktiviteter inom musik och idrott, ämnen som är kopplade till läroplanen men med avstamp i fritidens kravlöshet.

3.

För målgruppen är programmet ett tillfälle att i en trygg och bekant miljö lära känna våra ungdomsledare och utforska nya intressen. Detta gör det lättare att våga testa aktiviteter på nya platser utanför skolan. Programmet bidrar därmed till ökad delaktighet på fritiden för målgruppen.

bra att veta

Programmet ”Passalen på skoltid” är gratis att delta i!

Det är alltid samma ledare som kommer till klassen. På så sätt blir det en kontinuitet och trygghet för deltagarna.

Vi ser helst att er klass deltar i programmet terminen ut, men har ni inte möjlighet till detta kan vi självklart anpassa programmet så att det fungerar för er.

anmälan till programmet

Anmäl ert intresse av programmet ”Passalen på skoltid” till ia@passalen.se så bokar vi tillsammans in en tid som passar er.

Följ med Passalen och bada på Lundbybadet! Tillsammans med Idrotts- och föreningsförvaltningen skapar vi möjlighet till träning och aktivitet för alla.

angered arena

Det finns två tider att välja på i Angered arena under Måndagar och Tisdagar. På helgerna har vi en grupp per dag.

Plats: Angered arena

Dag: måndagar och tisdagar (ej röda dagar)

Tid grupp 1: 17.00-18.00

Tid grupp 2: 18.00-19.00

Ledare:  Arvid, Meena, Damir eller Idris

Dag: Lördag & Söndag

Tid grupp: 10:00-13:00

Ledare: Prarthana, Egzon, Damir, Meena, Alicia eller Edis

Adress: Högaffelsgatan 15

Närmaste hållplats: Angered centrum

Anmälan: Anmäl dig direkt i Passalens app eller genom att maila fanny.r@passalen.se

Tillgänglighet: Hiss, lift ned i vattnet, duschbrits, duschstol.

Målgrupp: Alla åldrar.

Behöver du hjälp i omklädningsrummet eller assistans i badet behöver du ha med dig en ledsagare eller assistent.

lundbybadet

Dag: Måndag

Grupp: 19:00-21:00

Ledare: Alicia & Damir

Dag: Fredag 15:00-16:30

Ledare: Prarthana & Mohamad

Adress: Lantmannagatan 5

Närmaste Hållplats: Rambergsvallen

Beskrivning: vi möts i entrén och går in tillsammans. Efter aktivitet avslutar vi på samma plats.

Anmälan: Du anmäler dig i Passalenappen (som du kan ladda ner på Google Play eller App Store) eller via ett mejl till fanny.r@passalen.se

Dubbelkolla att du har fått en bekräftelse på din anmälan innan du kommer, annars har du tyvärr inte fått plats på dagens klubb.

Behöver du ha hjälp i omklädningsrummet eller i poolen ska du ha med dig en ledsagare under hela aktiviteten. Passalens ungdomsledare har inte möjlighet att hjälpa barn som inte kan byta om själva eller som inte är simkunniga, så det är väldigt viktigt för din och andras skull att din ledsagare är med dig hela tiden!