Jubileumsparken

JUBILEUMSPARKEN – aktiviteter i göteborg

Jubileumsparken – aktiviteter i göteborg

Jubileumsparken är en allmötesplats – en plats där alla är välkomna. Alla våra aktiviteter är gratis, tillgängliga och öppna för alla. Just nu växer den spännande Lek- och lärparken fram, med grönskande träd och roliga lekskulpturer.

Personalen som driver aktiviteterna i parken kommer från Passalen. Parken ägs av Göteborgs stad.

Jubileumsparken är ett projekt som startade med grund i göteborgarnas önskan om att få bada mitt i stan. Sedan år 2014 har olika prototyper byggts, för att undersöka vad som passar just den här platsen.

aktiviteter i jubileumsparken

Klicka på den aktivitet du vill läsa mer om.

SKOLSEGLING

Sedan 1/3 finns skolsegling öppen för bokning! Sedan 2014 har skolklasser från hela Göteborg kommit till Jubileumsparken för att lära sig om segling och vatten.

Båtarna som används heter ”Accessjolle” och är en tillgänglighetsanpassad segelbåt som kan användas av alla, oavsett ålder och funktionalitet. Ingen tidigare seglingserfarenhet eller simkunnighet krävs.

SÅ BOKAR DU

Vid bokning är det viktigt att ange vilken skola klassen kommer ifrån, vilken klass som ska komma, hur många elever det gäller samt om några elever har särskilda behov. Då trycket är stort och så många som möjligt bör få chansen är det viktigt att du endast bokar om du är säker på att din klass kan komma vid tillfället. Avbokning måste ske allra senast dagen innan bokat pass.

Alla Göteborgs skolklasser från förskoleklass upp till gymnasiet är varmt välkomna att boka.

SEGLINGSLÄGER

Välkomna till Passalens seglingsläger i Jubileumsparken!
Under sommaren 2022 bjuder vi in barn och ungdomar till seglingsläger i Jubileumsparken! Varje vecka under sex veckor får tio deltagare komma hit under dagtid. Alla barn är välkomna, oavsett funktionalitet och förkunskaper!

Vad gör vi på lägren?
Fokus under veckan är att prova på och lära sig om segling. Men utöver seglingen kommer vi också bada i poolen, prova på rullskridskor och skateboard och leka flera olika lekar. En vecka där du får prova på många nya saker och träffa nya kompisar!

Tider
Måndagar–fredagar klockan 10:00–15:00. Mellan 12:00–13:00 äter ledare och deltagare medhavd lunch tillsammans.

Förkunskaper
För de fem första lägren behöver du inga förkunskaper, alla är välkomna. Båtarna vi seglar heter ”Access-jolle” och är en tillgänglig båt som alla kan segla oavsett ålder, funktionalitet och simkunnighet. Det sista lägret är ett ”fortsättningsläger” och är till för dig som redan kan segla och vill lära dig mer.

Åldrar
För lägren finns åldersrekommendationer, och du kan anmäla till det läger som passar bäst.

Vecka 27: 6–7 år

Vecka 28: 8–10 år

Vecka 29: 8–10 år

Vecka 30: 11–13 år

Vecka 31: 8–10 år

Vecka 32: Fortsättningssegling, 9–13 år.

Anmälan
Du anmäler dig i formuläret nedan. Veckorna är uppdelade efter ålder. Åldrarna är rekommendationer. Snart kommer du bli kontaktad av vår Seglingskoordinator med information kring om du har fått en plats. OBS: Du har inte fått en garanterad plats förrän du blivit kontaktad och fått platsen bekräftad. Sista anmälningsdag är 22 maj.ANMÄLAN TILL SEGLINGSLÄGER JUBILEUMSPARKEN

Till varje vecka finns 10 platser. Det du skickar nedan är en intresseanmälan. Du kommer inom några veckor få ett bekräftelsemail om du har fått en plats, och i så fall till vilken vecka.
Kort motivering kring varför du/ditt barn vill vara med på lägret.
Här kan du ange om det finns information som du önskar att vi ledare vet om inför ditt deltagande.
Här kan du ange om det finns information som du önskar att vi ledare vet om inför ditt deltagande.
Om du har behov av hjälp för de grundläggande behoven (hjälp med att äta, gå på toaletten etc.) och är beviljad insats så skall den hjälpen medfölja under lovveckan.

Passalens ledare arbetar med och stöttar deltagaren i aktiviteten.

Anmäl dig nedan till vilket/vilka veckor du vill delta. Du kan anmäla alla veckor du skulle kunna delta, men varje person får endast vara med på ett läger. OBS: Varje läger har en rekommenderad ålder, anmäl till det läger som passar er bäst.

För våra sex lägerveckor finns åldersrekommendationer. Välj det läger du tror passar ditt barn/ungdom bäst. Fortsättningslägret vecka 32 är för dem som seglat tidigare och vill lära sig mer. Kanske har du lärt dig segla på våra läger eller på någon annan plats. Övriga fem läger är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

HELGSEGLING

Den 7 maj startar helgsegling i Jubileumsparken och håller öppet lördagar och söndagar fram till 21 augusti. På helgseglingen kommer det vara drop in mellan 12:00–18:00.

Om det är mycket folk kan en få vänta en liten stund i kö, men vi hoppas att alla ska få möjlighet att segla.

Alla åldrar är välkomna! En eller två personer kan segla i varje båt. Du får låna flytväst på plats och får instruktioner och stöd på plats av våra seglingsinstruktörer.

SENIORSEGLING

Välkommen till seniorsegling!

Fyra fredagar bjuder vi in dig som äldre att prova på segling med oss. Under två timmar seglar, umgås och fikar vi tillsammans i Jubileumsparken. Aktiviteten riktar sig till dig som är över 65 men är du lite yngre är det också okej.

Så går det till

Vi använder en båt som heter ”Accessjolle”. Båten är tillgänglighetsanpassad, vilket gör att alla kan segla den oavsett ålder och funktionalitet. Våra instruktörer berättar allt du behöver veta om segling, hjälper dig hitta en flytväst och hjälper dig komma i och ur båten på ett säkert sätt.

Datum och tider

6 maj klockan 10:00–12:00

13 maj klockan 10:00–12:00

20 maj klockan 10:00–12:00

27 maj klockan 10:00–12:00

Anmälan

Anmäl dig genom att maila till marie@passalen.se

Ange följande i anmälan:

– Namn och efternamn

– Ålder

– Vilken stadsdel du bor i (i statistiksyfte)

– Om du har någon matallergi

– Om du har några speciella behov du vill att vi vet om

– Om du kan vara med alla fyra tillfällen

OBS: Det finns begränsade platser och är först till kvarn.

Varmt välkommen med din anmälan!

ALLA KAN RULLA

Välkommen att rulla tillsammans!

Kom och rulla med rullskridskor, skateboard, rullstol, cykel eller rullator!

Du får låna skydd, hjälmar, rullskridskor och skateboards på plats, men ta gärna med eget material om du har.

Datum och tid

Torsdag 28 maj klockan 16:30–18:00

Ingen anmälan behövs.

Klicka här för att läsa mer i Facebook-evenemanget.

GUIDADE VISNINGAR

Under våren bjuder vi in till guidad visningar i Jubileumsparken!

Den 22 april bjuder vi in till en visning på engelska, läs mer nedan.


GUIDED TOUR IN JUBILEUMSPARKEN!

The tour starts by the big yellow Jubileumsparken sign on the pink fence, and we will walk by the park and construction. The theme for this tour is ”On the other side of the fence” and we will watch the ongoing construction throw the fence. Ia Kjellsdotter, CFO of Passalen, will lead the tour. The tour is free and open for everyone.

When? Friday 22th of April 11:00–12:00

Where? Jubileumsparken, Frihamnen 7, by the big yellow Jubileumsparken sign

Book your spot here:

ALLMÄNNA BADET

Första doppet 2022 kan du göra lördagen 18 juni. Från den här dagen pågår högsäsongen och vi håller badet öppet 7 dagar i veckan fram tills vecka 33. Följande öppettider kommer gälla dessa veckor:

Måndag: 12:00–18:00
Tisdag: 15:00–20:00
Onsdag: 12:00–18:00
Torsdag: 15:00–20:00
Fredag: 12:00–18:00
Lördag: 12:00–18:00
Söndag: 12:00–18:00

ALLMÄNNA BASTUN

Just nu är Den allmänna bastun stängd för renovering. Bastun planeras att vara färdig till höst/vinter 2022.

KANOTPADDLING

Kanotpaddlingen startar lördag 18 juni och pågår hela sommaren varje dag fram till 21 augusti.

WORKSHOP MED SENIORER

Vi vill ha dina åsikter!

Under februari och mars håller Chalmersstudenterna Linda Wirth och Márton Rátkai workshopen ”Berätta din historia” med seniorer från Göteborg. Seniorerna får möjlighet att ge sina bilder av åldrande och komma med idéer kring Jubileumsparken.

OM PROJEKTET

Linda Wirth kommer ursprungligen från Tyskland och Márton Rátkai från Ungern. De båda studenterna flyttade 2020 till Göteborg för att gå ett masterprogram i arkitektur på Chalmers och skriver just nu en masteruppsats. 

Med en önskan om att bidra till social hållbarhet på allmänna platser tog studenterna kontakt med föreningen Passalen, som ansvarar för aktiviteterna i Jubileumsparken, genom ett så kallat idéburet offentligt partnerskap. 

Syftet med workshoparna är att ta reda på hur Jubileumsparken kan attrahera de äldre målgrupperna.

 – Det är viktigt att lyfta perspektiv från flera olika målgrupper och det här arbetet blir ett värdefullt bidrag till utveckling av aktiviteter i Jubileumsparken, säger Marie Fransson, projektledare Passalen. 

Under februari och mars genomförs workshopen ”Berätta din historia” vid tre tillfällen. Vid de två första tillfällena, som genomfördes vecka åtta, deltog sammanlagt tio seniorer. Deltagarna fick berätta om sina erfarenheter av åldrande, upplevelser av Göteborgs förändring genom åren samt vad de anser vara viktigt för en allmän plats. 

Vid kommande tillfälle 30/3 planeras diskussioner kring Jubileumsparken och hur den framväxande parken kan bli en plats för människor i alla åldrar. 

– Förhoppningen är att landa i ett eller flera förslag som vi kan presentera för park- och naturförvaltningen Göteborgs Stad och föreningen Passalen, berättar Linda Wirth. 

SÅ KAN DU VARA MED

Är du över 65 år och vill delta i kommande workshop den 30 mars är du välkommen att anmäla intresse per e-post till wirth@student.chalmers.se 

Har du åsikter om Jubileumsparken och aktiviteter där, hör av dig per e-post till jubileumsparken@passalen.se

BOKTIPS

Varje fredag publicerar vi boktips på Jubileumsparkens Instagram. Vi utgår från Stadsbibliotekets ”100-lista” som listar de 100 mest lånade böckerna under 2021.

Håll utkik i våra sociala medier och gör dig redo att gå till biblioteket och låna!

BYGGNATION I JUBILEUMSPARKEN

Här hittar du övergripande information om pågående byggnation.

Bastun stängd för renovering

Just nu är Den allmänna bastun stängd för renovering. Bastun planeras att vara färdig till höst/vinter 2022.

LEK- OCH LÄRPARKEN VÄXER FRAM!

Till sommarsäsongen 2022 öppnar Lek- och lärparken med sina grönskande träd och spännande lekskulpturer. Redan nu har parken börjat ta form, kolla in vår Instagram för att se bilder och klipp på hur det går just nu!

Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2023 kommer dessutom det allmänna badet att ha ökat i storlek och vi kommer ha flera olika pooler att bada i.

I klippen nedan kan du spana in hur det kommer se ut 2022!

jobba i jubileumsparken


Varje vår rekryterar vi 20-25 unga parkvärdar inför sommarsäsongen. Vi söker unga från olika stadsdelar, med olika bakgrunder, kunskaper, erfarenheter, funktionaliteter och intressen. Vi tror att en blandad arbetsgrupp kan få många olika besökare att känna sig välkomna i Jubileumsparken.

Inför varje år söker vi:
– Badvärdar
– Seglingsinstruktörer
– Koordinatorer
– Parkvärdar

Kika på filmen nedan och klicka in på den röda knappen för att få veta mer om vad det innebär att jobba i Jubileumsparken!

Ansökan är nu stängd för 2022, men kommer öppna åter i februari 2023.

film om ATT JOBBA I jubileumsparken

LÄS MER OCH KONTAKTA OSS!