Glad påsk!


Idag är det annandag påsk och våren är här. Dagarna är längre, ljusare och varmare. Kvartal 2 har inletts och med det följer snart sommaren. På Passalen är aktiviteterna i full gång. Trots utmaningar med den rådande pandemi har vi lyckats starta terminen och genomföra aktiviteter varje vecka i de orter där vi verkar. Vi önskar er alla en härlig påskledighet – håll er aktiva och testa nya aktiviteter!

Team Passalen

VIKTEN AV ATT STÄLLA OM OCH INTE IN!


2020 lärde vi oss ett nytt uttryck, vi började prata om att “ställa om” istället för att “ställa in”. Det rådande läget med pandemin tvingade oss in i nytänkande. Hur skulle vi agera? Vad var rätt och riktigt? Detta var för oss alla på Passalen en utmanande situation, att orka vidare mitt i rädslan att själv bli sjuk även råka skapa aktiviteter där någon annan blir smittad. I denna utmanande situation fanns även en kraft att gemensamt orka arbeta vidare och skapa aktiviteter, på nya sätt. Utveckla nya innovationer för de barn och unga som behöver vara i karantän där aktiviteter inte kunde genomföras utanför hemmet.

Under våren 2020 startade “Passalen-digital” ett program där vi möter deltagarna “online” för att genomför olika aktiviteter. Det kan vara aktiviteter som musikquiz, bakning, samtal etc. Detta har blivit mycket populärt.

För många av våra barn och unga så är aktiviteterna med Passalen en viktig del av vardagen. Utan Passalens stöd blir det svårt för många av våra barn och unga att delta i kommunens öppna aktiviteter, därför är det viktigaste för oss att inte “ställa in” utan att “ställa om” och skapa nya möjligheter att mötas.

Våren är snart här!


Spår av vår kan man se lite här och var. Snön har smällt utanför mitt fönster och “det som gömts” har kommit fram. Skräp med andra ord. I den grå/bruna färgen som utgör gräsmattor och annan natur kan man skymta små hopp av vår. Ljuset finns kvar då jag lämnar Passalens kontor strax innan klockan 18.

Våren inger alltid någon form av hopp. Känslan av att en ljusare tid är på väg. Passalens aktiviteter är igång om än anpassade efter de rådande omständigheterna. Vi hoppas och tror på en sommar med vaccinerade deltagare som äntligen får mötas igen.

Jag önskar er alla en fin vecka med kraft och lagom utmaningar!

Kärlek och Pepp!

Ia

Välkommen till Passalen familjen!


Idag skriver jag mitt första inlägg på denna blogg. Mitt namn är Ia Kjellsdotter och jag är verksamhetsledare i Passalen, på denna sida kommer jag skriva om mitt arbete, om vad det innebär att leda en idéburen organisation och arbeta med samhällsförändring.

Jag hoppas du vill följa vår resa!

Fritid för alla!

Ia

När startar klubbarna?


Aktiviteterna kommer att starta vecka 7 och vi lovar ett spännande utbud för 2021. Det blir en kavalkad av kompisar, konst, dans, musik, bad, sport, lek, häng, konserter och mycket mycket mer. Vi hoppas på ett spännande år tillsammans.

Håll ut – snart är vi tillbaka!

God jul kära Passalen


Snart har 2020 passerat och vi byter blad för ett nytt år. Det år vi snart lämnar bakom oss har varit allt annat än vanligt. Vi har tvingats ställa om och tänka nytt. Kämpa på och göra om. Trots allt har vi tagit oss igenom året och nått fler barn än tidigare.

Passalens projektledare och jag skall nu ta en välbehövlig paus över jul men snart återkommer vi och det bästa av allt är att vi har ett helt nytt år med mängder av aktiviteter, möten och annat skoj framför oss.

God jul alla fina deltagare. Medlemmar. Föräldrar. Samarbetspartners. Tack för detta år!

Kärlek

Team Passalen