Föreningslivet

Vill din förening vara en förening där “alla kan vara med”?

Passalen är en ideell förening som verkar för allas rätt till ett meningsfullt och aktivt liv. Vi vill stötta föreningar i att skapa förutsättningar för att barn och unga med funktionsvariation ska kunna delta i föreningens aktiviteter.

Endast 20 procent av landets unga med funktionsvariation mellan 16–25 år idrottar inom en förening varje månad. 28 procent har avstått från aktiviteter för att de inte har varit anpassade och 26 procent har avstått för att de inte har känt sig välkomna. 

Vi söker föreningar som är intresserade av att inkludera barn och unga med funktionsvariation i sin verksamhet. Det finns många som längtar efter att vara del en av föreningslivet och utöva en idrott. Om ni vill vara en förening där alla kan delta hjälper vi er vi gärna med det. Tillsammans kan vi förändra statistiken! 

Vi erbjuder följande helt kostnadsfritt:

1.
Utbildning om målgruppen och dess behov

2.
Inspiration och idéer kring hur man kan skapa en inkluderande verksamhet

3.
Möjlighet att anordna prova-på-tillfällen tillsammans med Passalen

4.
Tillgång till målgruppen via Passalens kanaler

5.
Tillfällen att träffa andra föreningar som arbetar med inkludering av målgruppen

VÄLJ HÄR NEDAN:

Olika föreningar har olika förutsättningar. Om ni är intresserade av utbildning och/eller prova-på-tillfällen tar vi fram upplägg som är anpassade efter just er förening tillsammans med er. 

Digitala utbildningar

Utbildningar för föreningslivet

Vi erbjuder digitala utbildningar via Zoom följande datum. Anmäl dig till en utbildning genom att fylla i intresseanmälan nedan.

Våren 2024

15 Maj  klockan 16.30 – 17.30
Tema: Vad är en funktionsvariation?

Hösten 2024

10 Oktober klockan 16.30 – 17.30
Tema: Hur kan vi skapa en inkluderande förening där barn och unga med funktionsvariation kan delta?

12 December klockan 16.30 – 17.30
Tema: Vad är en funktionsvariation?

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder skräddarsydd utbildning efter din förenings önskemål och behov. Alla våra utbildningar är gratis och kan hållas fysiskt eller digitalt.

Om ni är intresserade av att få en utbildning anpassad efter er förening gör ni en intresseanmälan så tar vi kontakt.  

Prova-på-tillfälle

Passalen söker föreningar som vill skapa ett eller flera prova-på-tillfällen för barn och unga med funktionsvariation. Upplägget anpassas efter er förenings önskemål och möjligheter. Ingen insats är för liten!

Ett prova-på-tillfälle innebär att en förening håller i en aktivitet tillsammans med Passalen. Vi bollar idéer, besvarar frågor och planerar aktiviteten tillsammans med er. Passalen når ut till cirka 800 barn och unga med funktionsvariation inom Göteborgsområdet och hjälper er med marknadsföring och uppsökande arbete. Vi tar med oss deltagare till aktiviteten och vi stöttar både föreningen och deltagarna under genomförandet. 

Frågor? 
Kontakta Tova Ulleryd
tova@passalen.se
0763 385 505