Meet the Team: Åza Rydberg

1. Vad heter du?

Åza Rydberg

2. Vad arbetar du med på Passalen?

Jag har gjort många olika uppgifter på Passalen men just nu jobbar jag med Team Göteborg – ett värdskap för alla. Jag sitter på Göteborg & Co och arbetar med alla ungdomar i staden som vill vara värdar och volontärer på evenemang, få hjälp att hitta jobb eller vara med i en evenemangsutbildning. Ibland hoppar jag också in och hjälper till med teater eller filmning eftersom jag är utbildad regissör.

3. Beskriv hur din ”Passalen vardag” ser ut?

På morgonen öppnar jag nyfiket min mail, kanske har jag fått nåt spännande från antingen en av Team Göteborgs alla medlemmar eller någon arrangör som vill ha volontärer eller hjälp med sitt evenemang. Ofta hamnar jag i olika möten där vi diskuterar allt ifrån vilka evenemang som kommer att ske i staden till hur de ska vara så hållbara som möjligt. Hållbarheten kan innehålla t ex tillgänglighet och inkludering. Lunch köper jag på restaurangskolan bredvid jobbet. Jag är så dålig på att laga mat.

4. Varför har du valt att arbeta på Passalen?

Jag har två stora intressen i livet: kultur och människor. När jag blev erbjuden att arbeta med Passalens musikal Hjältar var det ju en fantastisk kombination av båda! Musikal och intressanta människor som utmanade min kreativitet. Därför började jag och jag valde att stanna kvar för att jag hade roligt. Det låter kanske banalt men att var och varannan dag bli förbluffad, utmanad, road, förvånad, hänförd och dansad med i korridoren är ju fantastiskt!

5. Vad betyder inkludering för dig?

Inkludering för mig handlar mycket om egenvärde. Att hitta ett sammanhang och sitt eget värde i det, öppnar många portar. Dels för individen men även för de omkring som ser en ny värdefull person de kanske aldrig lagt märke till förut. Uttrycket ”syns man inte, finns man inte” stämmer tyvärr så för att bli inkluderad och delaktig behöver vi synas, och synas vill och gör man bäst när man känner att man är värdefull. Så jag jobbar med att få folk att känna sig värdefulla.