Sauna Session #6


I detta avsnitt av sauna session pratar vi om föräldraskap och inkludering. Episoden gästas av Elisabeth Whitefield, mamma till 3 barn. Grundare av Gustav Whitefields stiftelse och ordförande i Passalen samt Jenny Lindström Beijar, mamma till 2 flickor och grundare av Our normal association.

Lyssna på Jenny och Elisabeth som beskriver vad det innebär att vara förälder och hur frågan om inkludering påverkar vardagen.

Sauna Session #5


I det femte avsnittet av sauna session träffar Ia, Emanuel och Frank. Emanuel är student och medlem av scenkonst kollektivet KONSTRA. Frank arbetar som barista på Espressohouse och engagerar sig i projektet “power to the youth”.

Temat för samtalet är inkluderande rum. När, var och hur upplever jag mig inkluderad och delaktig? Vad är fördomar och hur föds de och hur skall vi skapa ett mera öppet och tillåtande samhälle.

Sauna session #4


Vad är inkludering för dig och skapas inkludering?

I detta avsnitt är bastun full av kloka och medvetna människor som alla på olika sätt arbetar med inkludering. Möt Eliot som arbetar med värdskap. Muna som driver simskolan mermaid. Axel som arbetar med vattenvana och Sissela som verkar för inkludering i Passalen.

 

Sauna session #3


Hur fungerar vi människor? Hur får vi vår identitet? Är mångfald en aktiv handling?

I det tredje avsnittet av sauna session får jag besök i bastun av Fanny Gyberg. Fanny är, Fil. dr. i psykologi, 2019, vid Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet.

Sauna Session #2


Integrerad Arena – ett sätt att leva och verka för möten mellan människor! I det andra avsnittet av Sauna Session går Ia Kjellsdotter igenom Passalens metod, Integrerad Arena, för att förklara hur föreningen verkar för mångfald och delaktighet.

Sauna Session #1


Välkommen till Sauna Session med Ia! En podd som produceras av föreningen Passalen med syfte att prata om “inkludering”. När, var och hur vi människor önskar mötas. Samtalen spelas in i den allmänna bastun i Jubileumsparken i Göteborg. I det första avsnittet får du lyssna till Ia Kjellsdotters tankar om möten mellan människor och hur vi gemensamt kan skapa ett mer hållbart samhälle.