Samarbeten & Uppdrag

Passalens samarbeten & uppdrag

Passalen bedriver olika samarbeten tillsammans med offentlig sektor.

Klubbar by passalen

Uppdrag: Leverans av inkludering för barn och unga vuxna med funktionsvariation i stadsdelens fritidsverksamheter.

Stadsdelar och kommuner vi verkar i:  Västra Göteborg, Östra Göteborg, Centrum, Örgryte Härlanda, Askim Frölunda Högsbo, Norra Hisingen, Västra Hisingen, Lundby samt Haninge Kommun.

Uppdragets syfte: Passalen möjliggör så att stadsdelens/kommunens öppna fritidsutbud kan inkludera barn och unga vuxna med funktionsvariation. Arbetet sker enligt Passalens modell "Integrerad arena" och drivs i samarbete med stadsdelsförvaltningen/kommunen.

Jubileumsparken

Uppdrag: Daglig drift och ledning av alla aktiviteter i Jubileumsparken.

Uppdragets syfte: Jubileumsparken är en av Göteborgs Stads nya stadsparker. Göteborgarna har inför 400-årsjubileet uttryckt en önskan att komma närmare vattnet, och det är precis vad man får i Jubileumsparken. I den framväxande parken finns anläggningar ock aktiviteter för bad, bastu, seglarskola, sommarläger och odling. Aktiviteterna och driften av parken genomförs i samarbete med den ideella föreningen Passalen driver de dagliga aktiviteterna i parken i samarbete med park- och naturförvaltningen och skapar årligen arbetstillfällen för ca 30 unga med olika funktionalitet.

Läs mer om arbetet här: http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/jubileumsparken/

https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/jubileumsparken

Team Göteborg

Uppdrag: Säkerställa att Team Göteborgs program är anpassat och tillgängligt för unga med funktionsvariation.

Uppdragets syfte: Team Göteborg är Göteborgs stads volontärpool som inkluderar ca 200 unga från hela staden och engagerar dem som volontärer på stadens evenemang. Passalen säkerställer så att unga med funktionsvariation kan inkluderas i programmet och likvärdigt delta som volontärer.

Läs mer: http://teamgoteborg.com/