Weekendklubben

Återkommande helgaktivitet där deltagare tränar social interaktion utifrån ett lustfyllt intresse

Välkommen till Weekendklubben

Weekendklubben en är ett pedagogiskt program där deltagare får möjlighet att träna på socialt samspel i en mindre grupp. Se filmen, Vad är en Weekendklubb:

Informationssidor till vårdnadshavare

Här hittar du terminsschema, lokalinformation och Weekendklubbens närvaropolicy.

Helgaktivitet

Weekendklubben är en helgaktivitet. Det finns grupper som träffas en helg i månaden och grupper som träffas varannan helgdag.

Socialt samspel

Ett pedagogiskt program med fokus på att vara i grupp. Här träffar du kompisar som gillar att göra samma saker som du.

Funktionsstöd

Innan du deltar behöver du ett godkännande av Funktionsstöd i Göteborg.

Deltar i 1-3 år

I Weekendklubben deltar du i 1-3 år. Sedan får du med stöd gå vidare till Passalens andra verksamhet: Klubbar by Passalen.

Weekendklubbens olika inriktningar

Weekendklubben

En Weekendklubb är ett pedagogiskt program för barn och unga med funktionsvariation, där behov finns av extra stöd för att skapa kompisrelationer och utföra aktiviteter. I Weekendklubben får deltagarna möjlighet att träna social interaktion utifrån ett egenvalt intresse. De deltar i en och samma grupp under 1-3 års tid. Efter detta får deltagaren gå vidare till andra aktiviteter i Passalen, till exempel vara med i Klubbar by Passalen.

Aktiviteten sker lördag och söndag med syfte att ge meningsfulla aktiviteter, kompisar och delaktighet.

Deltagarna i Weekendklubben väljs ut av socialsekreterare på Funktionsstöd, Göteborgs stad. De delas in i grupper baserat på intresse och i viss mån ålder. Är du intresserad av att delta, ta kontakt med din socialsekreterare på Funktionsstöd.

Om projektet

Passalens Weekendklubb är ett innovationsprojekt som drivs i samverkan mellan Passalen och Funktionsstöd i Göteborgs Stad. Syftet är att erbjuda inkluderande helgaktiviteter för barn och unga med funktionsvariation. Deltagarnas intresse och utveckling är i fokus.

Projektet startade hösten 2020 med syfte att arbeta med 30 barn och unga i behov av stöd. Målsättningen för projektet är att skapa förutsättningar för deltagarna att etablera kompisrelationer och utföra aktiviteter.

Verksamheten utgår från olika platser beroende på grupp. Alla grupper besöker då och då den öppna fritidsverksamheten eller andra platser i staden. Det kan vara till exempel en bio, museum, spelcaféer, bowlinghallar eller liknande, beroende på gruppens tema.