Feriearbete för alla

Feriearbete för alla

Feriearbete för alla är ett innovationsprojekt som Passalen driver med stöd av Europeiska Socialfonden och  Jordbruksverket under år 2021-2022. Syftet med projektet är att ta fram en metod för ökad inkludering av barn och unga med funktionsvariation i feriearbete.

Projektet finansieras av Jordbruksverket
Leader-logo
Projektet finansieras av Europeiska socialfonden

OM PROJEKTET

Feriearbete är ett bra sätt att skapa en första kontakt med arbetsmarknaden och prova på att arbeta. Att arbeta, klara av utmaningar och tjäna egna pengar stärker individens tilltro till sin egna förmåga och ger en ökad självständighet.

På arbetsplatsen skapas också värdefulla möten mellan personer med olika bakgrund, perspektiv och erfarenheter.

 

Arbetslösheten är mer utbredd hos personer med funktionsvariation, jämfört med personer utan funktionsvariation. Genom att möjliggöra en tidig kontakt med arbetsmarknaden hoppas vi att den metod projektet framtar, på lång sikt ska kunna bidra till att minska arbetslösheten hos personer med funktionsvariation.

Vi hoppas ta fram en metod som skapar möten mellan unga med olika funktionalitet, förutsättningar och bakgrund, som skapar möjlighet för unga med olik funktionalitet att feriearbeta jämlikt.

Feriejobbskolan

Om feriejobbskolan

Feriejobbskolan finns till för dig som snart ska arbeta för allra första gången.

I feriejobbskolan går vi igenom saker som är bra att tänka på och känna till när en arbetar i korta filmer. Varje del av feriejobbskolan går igenom något nytt och när du sett alla delar har du bland annat fått lära dig mer om vad ett feriejobb är, vad en ska tänka på för att passa tider och hur en bäst kommunicerar och håller kontakten med sina kollegor.

Klicka på en av flikarna nedanför och kör igång!

1. Vad är ett feriejobb och hur söker jag?
2. Att passa tider och packa väskan
3. Hel och ren och personligt och privat
4. Förväntningar och kommunikation

Projektets nyhetsbrev

Open Choir 637x309

Vill du veta mer?

Kontakta julia@passalen.se