Jobba hos oss

Passalen söker ofta nya medarbetare och praktikanter. Nedan hittar du information om aktuella tjänster och våra praktikprogram.

Tjänster

 1. Projektledare till inkluderingsarbete för personer med funktionsvariation!
 2. Operativ projektledare Passalen Stockholm

Nya tjänster!

1. Projektledare till inkluderingsarbete för personer med funktionsvariation!

Om arbetet

Passalen söker en vikarierande senior projektledare till vårt arbete med att skapa inkludering för barn och unga med funktionsvariation inom det idrottande föreningslivet och på idrottsanläggningar. Tjänsten tillträder 8/1-2024 och är ett vikariat till slutet på 2024.

För att passa i rollen behöver du ha tidigare erfarenhet av projektledning och att arbeta med målstyrning. Det behövs en god förmåga när det gäller att vara kreativ och lösa olika utmaningar. Du behöver även ha erfarenhet av hur man på bästa sätt kan administrera och följa upp ett resultat. Tidigare erfarenheter av att leda unga medarbetare i arbete (schema, planering, ledning och styrning, uppföljning etc.) är ett krav.

Arbetet handlar om att stötta barn och unga med funktionsvariation att likvärdigt ta del av aktiviteter inom idrottsföreningar och Göteborgs Stads idrottsanläggningar. Arbetsinsatserna är både administrativa och operativa i verksamhet med målgruppen. Arbetet drivs enligt Passalens metod “integrerad arena” som möjliggör för barn och unga med funktionsvariation att uppleva en inkluderad fritid med kompisar och aktiviteter.

Arbetet sker i nära samverkan med Göteborgs Stad.

Om rollen

Som senior projektledare ansvarar man för genomförandet av hela programmet. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med föreningar/anläggningar, planera aktiviteter, marknadsföra och nå målgruppen samt arbetsleda unga ledare som följer med målgruppen ut i aktivitet på kvällar och helger. Arbetsinsatserna är både strategiska och operativa beroende på vad som krvs för att nå resultat.

Som ansvarig projektledare deltar du även på möten med tjänstemän från kommunen. Förmåga att kunna föreläsa och presentera verksamheten är viktig likväl att kunna skriva enklare rapporter.

Aktiviteterna som bedrivs inom programmet är en del av Göteborgs Stads ordinarie aktivitetsutbud som bedrivs av kommunen eller föreningslivet i Göteborg.

Passalens arbete handlar om att strukturera de utmaningar som finns för målgruppen att delta i den ordinarie fritiden skapas möjligheter för målgruppen att vara tillsammans med andra barn och unga i den öppna fritiden.

Om Passalen

Passalen är en idéburen organisation som verkar för att skapa inkludering för barn och unga vuxna med funktionsvariation. Passalen har verksamhet i Göteborg, Mölndal, Stockholm, Kungsbacka och Haninge.

Tidigare erfarenheter

 • Som projektledare vill vi att du har följande yrkesrelaterade kompetenser:
 • Förmåga att arbetsleda ett program från planering, genomförande till utvärdering.
 • Förmåga att arbeta med målstyrning och uppnå uppsatta resultat.
 • Förmåga att skapa lösningar för att nå målgruppen.
 • Förmåga att samarbeta med fritidsledare och fritidspersonal på olika verksamheter.

Personrelaterade kompetenser

 • Gillar balansen mellan strategiskt och operativtarbete.
 • Intresserad av idrott och hälsa
 • Självgående (på egenhand ta fram planer och genomföra dem. Lösa olika situationer som uppstår och driva aktiviteter)
 • Strukturerad (förmåga att arbeta strukturerat, återkoppla i tid och följa måldokument och planer)
 • Social kompetens (förmåga att möta deltagare, föräldrar och samverka med fritidspersonalen på plats).
 • Resultatfokuserad (hitta vägar för att nå uppsatta resultat).

Denna roll passar en person som är driven, snabb och målfokuserad, som gillar att driva och ansvara för egna projekt. En kreativ förmåga att lösa olika utmaningar har visat sig vara en viktiga egenskap.

Arbetssätt och tillträde

Passalen praktiserar målstyrd arbetstid vilket innebär att medarbetarna lägger upp sin arbetstid efter eget behov och för att bäst uppnå ett resultat i arbetet.

Tillträde för tjänsten är 8/1-2024. Vi kommer starta intervjuerna löpande så skicka din ansökan så fort som möjligt.

Passalen är en kollektivavtalsansluten organisation

Ansök Här

Click or drag a file to this area to upload.

2. Operativ projektledare till Passalen Stockholm

OM ARBETET

Passalen söker en självgående och driven operativ projektledare till vårt arbete med att inkludera barn och unga med funktionsvariation i Stockholm Norrort. Arbetsuppgifterna innefattar uppgifter kopplade till ledning av unga medarbetare. Ansvar för uppsökande arbete av målgruppen. Samverkan med kommunens fritidsverksamheter samt dokumentation och administration.

VEM SÖKER VI?

För att passa i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med operativ projektledning och att leda unga medarbetare på plats i arbetet. Du behöver ha erfarenhet av att driva ett projektarbete från planera och genomföra verksamhet samt dokumentera och återrapportera.

Klubbar by Passalen är ett program som skapar möjlighet för barn och unga vuxna med funktionsvariation att få en aktiv och inkluderande fritid. Programmet drivs i flera kommuner där Passalen arbetar efter en specifik metod kallad “integrerad arena”. Integrerad arena metoden innefattar 9 olika steg som stöttar målgruppen att delta tillsammans med andra barn och unga i den öppna fritiden.

Som operativ projektledare arbetar man med fyra olika uppgifter. Operativt ansvar för programmet, uppsökande arbete av målgruppen, samverkan med kommunens fritidsverksamheter och administration.

Arbetsuppgifterna innebära att ta fram planer för att nå målgruppen i exempelvis skolan och verkställa det operativt. Ansvara för programmets unga ledare och processer som rekrytering, utbildning, onboarding etc. Den operativa projektledaren rapporterar till senior projektledare som ansvarar för programmet.

OM ROLLEN

Som operativ projektledare ansvarar man för genomförandet av hela programmet i kommunen. I arbetsuppgifterna ingår det att man skall kunna planera aktiviteter, marknadsföra och nå målgruppen samt arbetsleda unga ledare som följer med målgruppen ut i aktivitet på kvällar och helger.

Som operativ projektledare deltar du på möten med tjänstemän från kommunen.

Aktiviteterna som bedrivs inom programmet är en del av det ordinarie aktivitetsutbud som bedrivs av kommunen eller föreningslivet i respektive-kommun.

OM PASSALEN

Passalen är en idéburen organisation som verkar för att skapa inkludering för barn och unga vuxna med funktionsvariation. Passalen har verksamhet i Göteborg, Mölndal, Stockholm, Kungsbacka och Stockholm.

ERFARENHETER

Som Operativ projektledare vill vi att du har följande yrkesrelaterade kompetenser:

•Dokumenterad erfarenhet av att leda personal i arbete exempelvis daglig arbetsledare, teamledare.

•Erfarenhet av att leda unga medarbetare på plats i arbete

•Förmåga att kunna leda ett projekt med alla dess faser såsom planera, genomföra, leverera, utvärdera osv….

Personrelaterade kompetenser:

•Driven och initiativtagande

•Kunna på egenhand ta ett direktiv och verkställa och få resultat

•Strukturerat arbetssätt

•Starka ledaregenskaper

•Socialkompetens ”people person”

Tillträde för tjänsten är 8/1-2024.

Ansök Här

Click or drag a file to this area to upload.

3. Helgjobb – Parkvärd i Jubileumsparken, aktivitetsledare

Om jobbet

Pluggar du och letar efter ett roligt helgjobb? Vill du arbeta i en kreativ och växande park mitt i Göteborg? Vill du lära dig nya saker och möta många olika människor? Då kan du vara en av de medarbetare vi söker till Jubileumsparken under våren 2024!

Om Jubileumsparken

Jubileumsparken ligger i Frihamnen i Göteborg. Här kan du bland annat besöka hamnbadet, prova på segling, kanotpaddling eller delta i simträning. Sommaren 2023 öppnade en grönare och större park med fler pooler, vi söker dig som vill vara med och arbeta på platsen under våren 2024.

Jubileumsparken drivs av föreningen Passalen genom ett IOP (idéburet offentligt partnerskap), mellan Passalen och Göteborgs stad.

Passalen är en ideell allmännyttig förening som verkar för alla människors rätt till ett aktivt och meningsfullt liv. Vi arbetar med mångfald och inkludering och tror på möten mellan människor med olika bakgrund och behov. Passalens värdegrund genomsyrar verksamheten i parken.

Tillsammans med Göteborgs Stad tar vi oss an utmaningen att göra Jubileumsparken till en öppen och inkluderande mötesplats där alla ska känna sig välkomna.

Om tjänsten som parkvärd

Som parkvärd är du parkens ansikte utåt. Du möter besökare, informerar och ser till att alla känner sig välkomna. Du ansvarar också för städning av anläggningen och hålla parken ren och fin.

Vi söker nu två aktivitetsledare som kan ta ansvar för att leda aktiviteter och som kommer vara en del av programmet Parkvärdar producerar – vilket innebär att parkvärdarna själva skapar och genomför aktiviteter för besökarna i parken.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Genomföra aktiviteter i parken, såsom skattjakt, musiklek och så vidare.
 • Välkomna besökare och informera om parken och hamnbadets regler.
 • Sköta städning och hålla rent i parken och på anläggningen.

Arbetet är förlagt till lördagar och söndagar 10.00-16.30. Du kommer att bli schemalagd att jobba ungefär varannan helg. Det finns goda möjligheter till fortsatt arbete även under sommarsäsongen.

Om dig

Till denna tjänst söker vi någon som har tidigare ledarskapserfarenhet, är van att ta ansvar och inte är rädd för att ta egna beslut.  

I Jubileumsparken arbetar människor med olika funktionsvariationer, kunskaper och erfarenheter tillsammans och vi lär av varandra.

Vi tror att du är nyfiken, positiv och har en vilja att utveckla parken tillsammans med dina medarbetare.

Utbildning och att få lära sig på plats är en del av arbetet och det viktigaste är att du har rätt inställning och personlighet. Du tycker om att arbeta utomhus i alla väder. De utbildningsdagar och tider som beskrivs i ansökningsformuläret är obligatoriska för alla medarbetare.

I Jubileumsparken arbetar vi med ungt inflytande, och välkomnar ansökningar från att du har fyllt 17 år. Till denna tjänst söker vi dock någon med tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledarskapsroll.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde för tjänsten är januari 2024.

Ansök Här

Click or drag a file to this area to upload.

Praktikplats

1. Ungdomsledare
/fritidsledare

Praktik på Passalen

Passalen tar regelbundet emot ansökningar av praktikanter. Nedan beskrivs vilka uppdrag vi kan tillgodose.

Praktikplats som ungdomsledare/
fritidsledare

Klubbar by Passalen är ett koncept som möjliggör för barn och unga med funktionsvariation att delta i fritidsverksamhet tillsammans med andra barn och unga. 

Som praktikant inom detta program deltar du tillsammans med Passalens ungdomsledare i fritidsverksamhet med målgruppen på vardagskvällar. Aktiviteterna sker inom ramen för kommunens aktivitetsutbud och kan vara förlagda på fritidsgårdar, mötesplatser, idrottsanläggningar eller inom föreningslivet. 

Som praktikant i verksamheten deltar du med målgruppen i aktivitet och stöttar deltagarna till möten med andra unga samt är en förebild för hur det går till. Du får utbildning och handledning från ansvarig projektledare. 

Vem kan söka denna praktikplats?

Vi söker dig som har ledaregenskaper och vill utveckla dem i ett spännande och utvecklande praktikarbete där du kan göra skillnad i vardagen för barn och unga med funktionsvariation.

Vi tror att du studerar till fritidsledare eller liknande och önskar praktisera på en plats där du får möjlighet att arbeta operativt i en verksamhet.

2. Socionom
/projektledare

Praktik på Passalen

Passalen tar regelbundet emot ansökningar av praktikanter. Nedan beskrivs vilka uppdrag vi kan tillgodose.

Praktikplats som ungdomsledare/
fritidsledare

Klubbar by Passalen är ett koncept som möjliggör för barn och unga med funktionsvariation att delta i fritidsverksamhet tillsammans med andra barn och unga. 

Som praktikant inom detta program deltar du tillsammans med Passalens projektledare som arbetar med att leda, utveckla och styra programmet. Arbetsuppgifterna innefattar ledning, styrning, utveckling av aktiviteter, samt handledning av föräldrar och deltagare i verksamhet.

Som praktikant arbetar du nära projektledaren och stöttar denna i de dagliga arbetsuppgifterna.

Vem kan söka denna praktikplats?

Vi söker socionomstudenter eller dylikt som läser socialt arbete och vill vara med och uppleva ett systemförändrande arbete från grunden.